Nyheder

Om Sporten

LIDT OM SPORTEN

Alle der kan cykle kan køre BMX. Der er god plads til individualisten som ønsker et meget højt konkurrence niveau, og til de mere socialt interesserede kørere.

Der er i alle klubber et rigt klubliv, hvor både gamle, nye, små og store kørere, har et godt sammenhold. I de fleste klubber foregår træningen samlet, hvilket er med til at styrke kørernes sociale sammenhold – trods den store spredning der er i kørernes alder, evner og erfaring.

Flere af de store løb bliver afviklet i weekenderne, hvor hele familien er med og overnatter ved banerne. Der er ofte en skovtursagtig landskamp-stemning på tilskuer pladserne (er svær at forklare – skal opleves). Man kan begynde at køre BMX, så snart man kan køre på cykel uden støttehjul, og der er ikke nogen øvre grænse. Så mange forældre kører – for motionens skyld.

Teknik og sikkerhed

Det kræver stort mod, styrke, taktisk overblik samt køreteknisk kunnen, at forcere  banens forhindringer hurtigt. Farten på de hurtigste kører kan nå op på 40-50 km i timen, og de fuldfører et heat på 35-40 sekunder.

Kørerne kæmper dels som piger (Piger) og drenge (Expert) og i passende årgang/grupper, så alle sikres et spændende og fair race.

Kørerne har sikkert tøj på – så som styrthjelm godkendt til BMX, samt handsker og tykke benklæder (eller kørerbukser) langærmet trøje, og sko med en solid gummibund, så man står fast på pedalerne. Der ud over kører flere med brynje, skinnebens- og knæ beskyttere, samt albueeskytter – sidstnævnte er dog ikke lovpligtig.

BMX-løbene

Bmx er en intens sprint-sport, hvor det kort fortalt går ud på at komme først  gennem en kort bane, der indeholder spring forhindringer. Man starter 8 kørere ad gangen, som alle sendes af sted fra en start rampe (gate). Løbet køres over tre heat, som alle tæller med i den endelige placering.

De tre til fire hurtigste kørere går videre til en knald eller fald finale. Der arrangeres hvert år mange løb fra små træningsløb til store nationale og internationale løb. De fleste løb er åbne og køres som en-dags løb eller i små serier, så det er muligt at sammensætte en personlig stævne-kalender, tilpasset ens evne, kørelyst og muligheder.

Der køres om titler lige fra landsdelsmester Dansk-, Nordisk-, Europæisk- og op til Verdensmester-titler. BMX er fra 2008 blevet olympisk disciplin.

Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer